Mavic

Twee broers, Léon en Laurent Vielle, creëerden in 1889 een 'vernikkel' bedrijf. Niet veel later starten Charles Idoux en Lucien Chanel met de fabricage en de verkoop van reserveonderdelen voor fietsen. Mavic wordt langzaam geboren.

1898 het jaar dat ons familie bedrijf Van Herwerden wielersport ontstaat. Het is de tijd van houten en stalen velgen, niets mis mee alleen een beetje zwaar. In 1934 introduceert Mavic de Dura Tube velg, revolutionair en dat moest getest worden, uiteraard in het geheim en gewoon tijdens de tour van 1934. Antonin Magne was de gelukkige en mocht deze nieuwe super lichte velgen testen. De super lichte velgen van 750gram per stuk waren verboden in wedstrijden aangezien het gewicht verschil  t.o.v. de standaard 1,2kg wegende velgen te groot was. Mavic verfde de velgen in een houtkleur en Antonin veroverde de gele trui, geschiedenis werd geschreven.

Mavic hoort bij de wielersport en ondersteund de fietser al meer dan 100jaar, met alle opgedane kennis doen ze nog steeds mee aan de top van de fietswielen industrie en kleden inmiddels de fiets en rijders van top tot teen aan.