• Fietsen
 • Fietsen

Fietsen

There are no products.

Welkom bij onze zorgvuldig geselecteerde modellen 


Roadies, Hybriden, Hard Tails, Fullies, Racefietsen, E-bike en Trekking om er maar wat te noemen. U bent niet op de website van de nieuwste SF-film. Nee, u bent op de site van een specialist op het gebied van sportieve fietsen: Van Herwerden Way to Bike.


Ieder seizoen, ruim een half jaar eerder dan dat u de fietsen kunt zien in onze showroom, selecteren wij zorgvuldig ieder model op functionaliteit, kwaliteit en onderscheidend vermogen. In onze showroom staan dan ook ruim 150 stuks verschillende fietsen opgesteld. Al deze fietsen komen in zeker 5 maten en vaak ook in verschillende kleuren. Neem dan nog de keus in dames of heren en zie daar een kleine 1000-tal verschillende fietsen. Bij ons bent u dan ook op het juiste adres voor een overwogen advies en garanderen altijd 100% klanttevredenheid.Subcategories

 • Racefietsen

  Racen is hartstikke leuk. Een racefiets rijdt licht en je hoeft maar heel weinig kracht op de pedalen te zetten en je gaat gemakkelijk 30 km/uur. Maar het plezier hangt af van een aantal belangrijke zaken. Zaken die bij ons wetmatig worden toegepast. Past de fiets bij jou? Wat is het fietsverleden? Wat is het doel? Is de houding op de fiets goed? Rug-en nekklachten, zeurende schouders, tintelende handen en zadelpijn vormen de basis om ermee te stoppen! Om maar niet te spreken over knieklachten!

  Kortom professioneel advies is onontbeerlijk bij de aanschaf van een racefiets. Ongeacht de prijsklasse trouwens. Van Herwerden geeft u een keiharde tevredenheids-garantie op de gehele fiets en de beleving ervan. Ons familiebedrijf heeft een enorme ervaring en garandeert dat u gemeten wordt en dat u een neutraal en professioneel advies krijgt. Wij kijken verder in de toekomst voor u, zodat de fiets die u aanschaft een flink aantal jaren meegaat en dat u maximaal plezier zult ervaren. We informeren u graag over de vele soorten en typen racefietsen bij ons in de showroom.

 • Mountainbikes

  Mountainbiken is een geweldige tak van sport. Je traint benen, buikpieren, rug- en nekspieren en armen allemaal tegelijk. Bovendien is het fietsen op zo’n bike een aparte belevenis. Zelfs als je niet in bos, Ardennen, Vogezen of de Alpen rijdt, kun je heel veel plezier beleven op een stuk weiland, een paarden- pad of op het mountainbikeparcours in Zoetermeer of Bergschenhoek. Zo rijdt je op het gemak en een minuut later zit je te intervallen omdat het terrein ineens verandert. Je stuurmanskunst wordt plotseling aangesproken en je leert te reageren op het juiste moment. Mountainbiken wordt in alle seizoenen beoefend en dat maakt deze tak van sport een echte aanrader. Een mountainbike wordt trouwens ook veel op de weg gebruikt en is overal inzetbaar.

 • Sport hybrides

  Hybriden zijn eigenlijk afgeleiden van zaken die al bestaan. Een hybride fiets is er ook zo één. Neem onderdelen van een mountainbike of racefiets en monteer dat op een niet-racefiets- of niet-mountainbikeframe. En Voilà, daar staat de hybridefiets. Deze kruisbestuiving moet voordelen hebben, anders bestond het niet. Dat is ook zo. Er zijn cross-hybrides met een verende voorvork en mountainbike onderdelen. Heel robuust en geschikt voor bos-asfalt en slechte wegen. Soms ook helemaal opgetuigd voor een fietsvakantie. Ook is er de racehybride. Een uiterst sportief ogende fiets met veelal smalle banden en erg licht in gewicht. Je zou bijna kunnen spreken van een racefiets met een recht stuur. Voor beide is er markt.

 • Tijdrit

  Wat zijn de voor-en nadelen van een echte tijdritfiets? Bij een tijdritfiets komt de winst uit het feit dat de punt van het zadel bijna boven de bracketas ligt en daardoor het bekken veel dieper kan kantelen. Hierdoor kan het bovenlichaam gemakkelijk heel diep liggen met de ellebogen bijna haaks gesteund op het kussentje van het ligstuur. Zodoende ontstaat een super effectieve aerodynamische houding. Dit kan zelfs 10% meer snelheid opleveren ! Wij hebben een lange ervaring in het adviseren en aanmeten van dit soort “snelheidswapens”. Bij voorkeur op afspraak kunnen wij u nauwkeurig meten en van een juist advies voorzien.

 • Sportieve vouwfietsen

  De eerbied gebied ons te zeggen dat de collectie vouwfietsen die wij aanbieden toch een apart verhaal heeft. Het Amerikaanse merk Montague heeft verschillende patenten op haar merk. De speciale constructie om het frame te vouwen is uniek. Montague fietsen zijn stuk voor stuk fietsen die vouwbaar zijn, zonder dat ze de goede eigenschappen van de fiets schaden. Het zijn dus in alle gevallen 26inch of 28inch wielen. Met sterke frames en ieder type fiets geschikt voor een bepaalde functionaliteit. De stoere Paratrooper bijvoorbeeld is een echte mountainbike die je kunt vouwen. Het is geen echte vouwfiets. De citybikes van Montague zijn uiterst snel en licht. Het zijn niet de ultieme vouwfietsen maar het is wel snel stadsvervoer dat vouwbaar is. Dat maakt Montague uniek !

 • Cyclocross

  Crossen is leuk. Crossen is de snelste tak van de veldwielersport en menig mountainbiker voelt zich ellendig als er op een veldtourtocht met gemak zich een cyclocrosser voorbij baant. Drie, vier trappen op de pedalen en weg is ie in het bos. De fiets is langer dan een racefiets en de stuurhoeken staan anders gericht om niet te snel over de kop te slaan. Menig wielrenner rijdt in de winter op een cyclocrossfiets om deze als winterfiets te gebruiken

 • Vakantiefietsen

  Om de status vakantiefiets bij ons te krijgen moet er echt sprake zijn van onbesproken kwaliteit. Dat wil zeggen dat de 35 jaar ervaring die we hebben met vakantiegangers op de fiets, niets aan het toeval overlaat tijdens uw reis. Geen spraakbreuk, geen kapotte dragers die de last niet houden. Sterke frames die een totaallast van meer dan 100 kg kunnen hebben en die in iedere omstandigheid de berijder de controle over de fiets laten behouden. En ……geen of bijna geen lekke banden. Kortom aan een echte vakantiefiets heb je geen zorgen onderweg. Er zijn trouwens ook fietsen in de categorieën hybride en tour en-woonwerkfietsen die wij voor bepaalde fietsvakanties prima geschikt achten. Daarin adviseren wij u graag persoonlijk.

  De vraag is vaak, “moet ik een 26 inch wiel of 28 inch wiel kiezen”? . Het gebruik van de fiets en onder welke omstandigheden er gefietst gaat worden bepalen deze vraag tezamen uiteraard met uw persoonlijke voorkeur. Kleine wielen moeten harder draaien om de zelfde snelheid te krijgen. Kleine wielen kunnen wel bredere banden hebben en zijn sterker. Dus gaat u veel over steenslag, modder – en zandpaden rijden of over wegen die ronduit te wensen overlaten, dan is een kleiner wiel het beste geschikt. Tevens is het een aanrader om met de 14-versnellingsnaaf “Rohloff” te rijden. Dit Duits wondertje van fietsnaaftechniek, is inmiddels erg populair bij de fietsvakantieganger.

  Omdat bij deze categorie fietsen een maatadvies de beste oplossing is, kunt u tevens een afspraak maken met ontvangst na sluitingstijd, zodat we in alle rust met u tot een goed advies komen. We nemen de tijd voor uw kostbare reis !

 • Woonwerk-Trekkingfietsen

  Het naar het werk verplaatsen per fiets wordt steeds populairder. Nederland is bij uitstek geschikt om dat te doen.  De fiets en uitrusting  worden dan  ook voortdurend aangepast naar de wensen van de praktijk. Wij hebben heel veel klanten die gebruik maken van de fiets voor woon-werkverkeer. We hebben de ervaring om nu juist die ene  fiets wel aan te raden voor uw doel en de andere niet. Ook alle accessoires om op de fiets naar je werk te gaan hebben wij in voorraad.

 • E-bikes

  Herwerden Way to Bike en elektrische fietsen

  Het segment van de elektrische fietsen wordt bij Van Herwerden vertegenwoordigd door de merken Cannondale, Specialized en Stromer. Deze 3 merken hebben stuk voor stuk grote prijzen gewonnen en behoren tot de sportiefste in de markt. Wij zijn van mening dat een elektrische fiets er ook heel leuk en vlot uit moet zien, toch?

  De eerste 2 zijn merken die zich vooral op het gebied van mountainbike- en wielersport hebben geprofileerd. Door de jaren heen is voor deze merken zowel de markt van het woon-werkverkeer als de hybride fietsen steeds belangrijker geworden. Het is dan ook logisch dat een grote markt zoals de elektrische fietsen een weg was die ze onvermijdelijk moesten inslaan. Dit heeft geresulteerd in prachtige modellen die zich in design en prestatie kenmerken door sportiviteit, snelheid en comfort en ruim boven de massa uitsteken.

 • Kinderfietsen

  Wij hebben ons beperkt tot de kinderfietsen die onze leveranciers bieden. Dat zijn sportieve fietsjes en allemaal met een beetje mountainbikebloed. Stevens maakt tevens compleet uitgeruste fietsen en deze zijn meerdere malen getipt als beste koop door de E.N.F.B.

  Ter informatie; een 13inch mountainbike met normale 26inch wielen is in de meest gevallen geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Als op deze maat de kinderen niet stabiel kunnen op- en afstappen is het raadzaam een kleinere wielmaat in de fiets te nemen; 24inch.