• Vakantie

Vakantiefietsen

There are  13  products.

Om de status vakantiefiets bij ons te krijgen moet er echt sprake zijn van onbesproken kwaliteit. Dat wil zeggen dat de 35 jaar ervaring die we hebben met vakantiegangers op de fiets, niets aan het toeval overlaat tijdens uw reis. Geen spraakbreuk, geen kapotte dragers die de last niet houden. Sterke frames die een totaallast van meer dan 100 kg kunnen hebben en die in iedere omstandigheid de berijder de controle over de fiets laten behouden. En ……geen of bijna geen lekke banden. Kortom aan een echte vakantiefiets heb je geen zorgen onderweg. Er zijn trouwens ook fietsen in de categorieën hybride en tour en-woonwerkfietsen die wij voor bepaalde fietsvakanties prima geschikt achten. Daarin adviseren wij u graag persoonlijk.


De vraag is vaak, “moet ik een 26 inch wiel of 28 inch wiel kiezen”? . Het gebruik van de fiets en onder welke omstandigheden er gefietst gaat worden bepalen deze vraag tezamen uiteraard met uw persoonlijke voorkeur. Kleine wielen moeten harder draaien om de zelfde snelheid te krijgen. Kleine wielen kunnen wel bredere banden hebben en zijn sterker. Dus gaat u veel over steenslag, modder – en zandpaden rijden of over wegen die ronduit te wensen overlaten, dan is een kleiner wiel het beste geschikt. Tevens is het een aanrader om met de 14-versnellingsnaaf “Rohloff” te rijden. Dit Duits wondertje van fietsnaaftechniek, is inmiddels erg populair bij de fietsvakantieganger.


Omdat bij deze categorie fietsen een maatadvies de beste oplossing is, kunt u tevens een afspraak maken met ontvangst na sluitingstijd, zodat we in alle rust met u tot een goed advies komen. We nemen de tijd voor uw kostbare reis !

producten per pagina