• RACE-1

Racefietsen

There are no products.

Racen is hartstikke leuk. Een racefiets rijdt licht en je hoeft maar heel weinig kracht op de pedalen te zetten en je gaat gemakkelijk 30 km/uur. Maar het plezier hangt af van een aantal belangrijke zaken. Zaken die bij ons wetmatig worden toegepast. Past de fiets bij jou? Wat is het fietsverleden? Wat is het doel? Is de houding op de fiets goed? Rug-en nekklachten, zeurende schouders, tintelende handen en zadelpijn vormen de basis om ermee te stoppen! Om maar niet te spreken over knieklachten!


Kortom professioneel advies is onontbeerlijk bij de aanschaf van een racefiets. Ongeacht de prijsklasse trouwens. Van Herwerden geeft u een keiharde tevredenheids-garantie op de gehele fiets en de beleving ervan. Ons familiebedrijf heeft een enorme ervaring en garandeert dat u gemeten wordt en dat u een neutraal en professioneel advies krijgt. Wij kijken verder in de toekomst voor u, zodat de fiets die u aanschaft een flink aantal jaren meegaat en dat u maximaal plezier zult ervaren. We informeren u graag over de vele soorten en typen racefietsen bij ons in de showroom.

Subcategories

 • Endurance

  Een racefiets met een sportcomfortgeometrie biedt een comfortabele zit gecreëerd door een verhoogde balhoofdbuis. Dit kan afhankelijk van het merk en type variëren van 1 tot wel 5 cm. Hierdoor worden de rug, schouders en nek meer ontzien. Daarnaast beschikken de meeste van deze fietsen over trilling dempende eigenschappen. De schokken van het wegdek worden gefilterd waardoor de fiets comfortabeler rijdt. Deze eigenschappen hebben overigens weinig invloed op de prestaties van het frame. Een fiets met sportcomfortgeometrie heeft bijna net zoveel in zijn mars als een fiets met een racegeometrie. Dit soort fietsen geniet vaak de voorkeur van de recreatieve rijder die de voorkeur voor comfort heeft.

 • Racefiets

  Een racefiets met een racegeometrie heeft een frame met traditionele geometrie. Dit houdt in dat de balhoofdbuis wat lager is waardoor er een sportieve zit gecreëerd wordt. Dit om bij sterke tempowisselingen diep genoeg het stuur te kunnen vastpakken. Dit soort fietsen geniet vaak de voorkeur bij de sportievere fietser die regelmatig een sprintje trekt. Het frame voelt dan ook stugger aan, met andere woorden de schokken van het wegdek worden directer doorgegeven dan bij een fiets met comforteigenschappen. Maar de trap op de pedalen wordt ook directer overgebracht door meer stijfheid van het frame. Een racefiets voor mannen is langer dan een damesmodel

 • Dames Endurance

  Een racefiets met een sportcomfortgeometrie biedt een comfortabele zit gecreëerd door een verhoogde balhoofdbuis. Dit kan afhankelijk van het merk en type variëren van 1 tot wel 5 cm. Hierdoor worden de rug, schouders en nek meer ontzien. Daarnaast beschikken de meeste van deze fietsen over trilling dempende eigenschappen. De schokken van het wegdek worden gefilterd waardoor de fiets comfortabeler rijdt. Deze eigenschappen hebben overigens weinig invloed op de prestaties van het frame. Een frame met sportcomfortgeometrie heeft bijna net zoveel in zijn mars als een frame met een racegeometrie. Dit soort fietsen geniet vaak de voorkeur van de recreatieve rijder die de voorkeur voor comfort heeft.

 • Dames racefiets

  Een racefiets met een racegeometrie heeft een frame met traditionele geometrie. Dit houdt in dat de balhoofdbuis wat lager is waardoor er een sportieve zit gecreëerd wordt. Dit om bij sterke tempowisselingen diep genoeg het stuur te kunnen vastpakken. Dit soort fietsen geniet vaak de voorkeur bij de sportievere fietser die regelmatig een sprintje trekt. Het frame voelt dan ook stugger aan, met andere woorden de schokken van het wegdek worden directer doorgegeven dan bij een fiets met comforteigenschappen. Maar de trap op de pedalen wordt ook directer overgebracht door meer stijfheid van het frame. Een racefiets voor vrouwen is wat korter en aan de voorzijde hoger om zodoende nek en schouderspieren te ontzien. Bovendien is het stuur kleiner en kunnen de remgrepen makkelijker bereikt worden en is er een speciaal vrouwenzadel gemonteerd.

 • Aanbieding racefietsen

  U kunt zich voorstellen dat wij ieder jaar  tal van prachtige modellen overhouden en op overjarige fietsen geven wij korting! U kunt geheel vrijblijvend bij iedere fiets een offerte aanvragen!