Racefietsen

There are no products.

Racen is hartstikke leuk. Een racefiets rijdt licht en je hoeft maar heel weinig kracht op de pedalen te zetten en je gaat gemakkelijk 30 km/uur. Maar het plezier hangt af van een aantal belangrijke zaken. Zaken die bij ons wetmatig worden toegepast. Past de fiets bij jou? Wat is het fietsverleden? Wat is het doel? Is de houding op de fiets goed? Rug-en nekklachten, zeurende schouders, tintelende handen en zadelpijn vormen de basis om ermee te stoppen! Om maar niet te spreken over knieklachten! Kortom professioneel advies is onontbeerlijk bij de aanschaf van een racefiets. Ongeacht de prijsklasse trouwens.

Subcategories

 • Endurance

  Een racefiets met een sportcomfortgeometrie biedt een comfortabele zit gecreëerd door een verhoogde balhoofdbuis. Dit kan afhankelijk van het merk en type variëren van 1 tot wel 5 cm. Hierdoor worden de rug, schouders en nek meer ontzien. Daarnaast beschikken de meeste van deze fietsen over trilling dempende eigenschappen. De schokken van het wegdek worden gefilterd waardoor de fiets comfortabeler rijdt. Deze eigenschappen hebben overigens weinig invloed op de prestaties van het frame. Een fiets met sportcomfortgeometrie heeft bijna net zoveel in zijn mars als eenfiets met een racegeometrie.

 • Racefiets

  Een racefiets met een racegeometrie heeft een frame met traditionele geometrie. Dit houdt in dat de balhoofdbuis wat lager is waardoor er een sportieve zit gecreëerd wordt. Dit om bij sterke tempowisselingen diep genoeg het stuur te kunnen vastpakken. Dit soort fietsen geniet vaak de voorkeur bij de sportievere fietser die regelmatig een sprintje trekt. Het frame voelt dan ook stugger aan, met andere woorden de schokken van het wegdek worden directer doorgegeven dan bij een fiets met comforteigenschappen. Maar de trap op de pedalen wordt ook directer overgebracht door meer stijfheid van het frame

 • Endurance Dames

  Een racefiets met een sportcomfortgeometrie biedt een comfortabele zit gecreëerd door een verhoogde balhoofdbuis. Dit kan afhankelijk van het merk en type variëren van 1 tot wel 5 cm. Hierdoor worden de rug, schouders en nek meer ontzien. Daarnaast beschikken de meeste van deze fietsen over trilling dempende eigenschappen. De schokken van het wegdek worden gefilterd waardoor de fiets comfortabeler rijdt. Deze eigenschappen hebben overigens weinig invloed op de prestaties van het frame. Een frame met sportcomfortgeometrie heeft bijna net zoveel in zijn mars als een frame met een racegeometrie. Dit soort fietsen geniet vaak de voorkeur van de recreatieve rijder die de voorkeur voor comfort heeft.

 • Racefiets Dames

  Een racefiets met een racegeometrie heeft een frame met traditionele geometrie. Dit houdt in dat de balhoofdbuis wat lager is waardoor er een sportieve zit gecreëerd wordt. Dit om bij sterke tempowisselingen diep genoeg het stuur te kunnen vastpakken. Dit soort fietsen geniet vaak de voorkeur bij de sportievere fietser die regelmatig een sprintje trekt. Het frame voelt dan ook stugger aan, met andere woorden de schokken van het wegdek worden directer doorgegeven dan bij een fiets met comforteigenschappen. Maar de trap op de pedalen wordt ook directer overgebracht door meer stijfheid van het frame.