Start2Bike Mountainbike

Geplaatst door Richard op 17-02-2017
  • Start2Bike Mountainbike

Mountainbiken is populair. Aangestoken door vrienden, bekende, of een spectaculair filmpje op internet koopt u in enthousiaste bui een mountainbike. Eenmaal op het parcours aangekomen blijkt dat er bij mountainbiken meer komt kijken dan fietsen op een normale stadsfiets. Het remmen, schakelen, in balans blijven tijdens klimmen en dalen, allemaal vaardigheden die essentieel zijn om de controle over de fiets te blijven houden.

Om u te laten ervaren hoe leuk mountainbiken is en te voorkomen dat uw mountainbike achterin de schuur belandt, starten wij in April weer met de Start2Bike MTB trainingen. In deze laagdrempelige cursus leert u in een ongedwongen en gezellige sfeer de basis beginselen van het mountainbiken. In 4 trainingen leert u onder leiding van een ervaren instructeur stapsgewijs de controle over de fiets te krijgen.
 

Veilig fietsen 
Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen. 

Ook geschikt voor meer ervaren fietsers
Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochten techniek en het nemen van obstakels. 

Inschrijven
De Start2Bike cursus begint op 2 April a.s. en u kunt zich inschrijven via dit aanmeldformulier.

Geen fiets? Geen probleem! U kunt bij ons voor de duur van de cursus ook gebruik maken van een Specialized Crave huurfiets.

Data
Zondag 2 April 2017
Zondag 9 April 2017
Zondag 23 April 2017
Zondag 30 April 2017

Aanvang van de trainingen voor alle data is 9:30 uur

Aansluitend aan de cursus is er de mogelijkheid om op zondag 7 mei aan te sluiten bij een afsluitende groepsrit op één van de mooiste parcoursen van Nederland. Deze rit is geheel verzorgd en u rijdt onder begeleiding van de instructeur over de route. Meer informatie over deze aansluitende rit vindt u terug op de inschrijfpagina.

REACTIES

Er zijn op dit moment nog geen klantreacties.

Reactie toevoegen