Wahoo GPS fietscomputer

Geplaatst door Steven van Herwerden op 29-04-2017
  • Wahoo GPS fietscomputer
  • Wahoo GPS fietscomputer

50% minder Luchtweerstand

Met de lancering van de Wahoo ELEMNT BOLT wil Wahoo een nog breder publiek bedienen. Technisch gezien werkt de BOLT op dezelfde manier als de ELEMNT. Toch heeft dit toestel zijn eigen identiteit en doelgroep, de sportievere racefietser. De BOLT is samen met Dimitris Katsanis ontworpen. De man op het gebied van aerodynamica op de fiets die o.a. de renners van Team Sky op de fiets positioneert. Wahoo heeft de BOLT in de windtunnel getest tegenover de belangrijkste concurrenten waarbij een windweerstands vermindering van 50% behaald is. Dit staat gelijk aan een tijdswinst van 12.6 seconden over een tijdrit van 40 kilometer met een gemiddelde snelheid van 34 km/u.

Gebruiksvriendelijk

De BOLT is zeer gebruiksvriendelijk om in te stellen. Ook bij deze computer worden alle instellingen via de Wahoo ELEMNT companion app gedaan en hoef je geen ingewikkelde menu’s op het toestel door te lopen. Gewoon je intuïtie volgen en voor je het weet is de computer ingesteld en klaar voor gebruik doormiddel van uw smartphone.

Navigatie
Naast de “Take Me Anywhere” navigatie in de app kun je routes van Strava, Ridewithgps, Komoot en Best Bike Split op het toestel zetten via de cloud. Je kunt dan navigeren op de kaart of met Turn-By-Turn aanwijzingen. Dit alles gaat via WiFi of Bluetooth naar je toestel en na je training weer naar je favoriete app. Zo simpel is het nog nooit geweest! Wil je het nog makkelijker? Dan mail je een GPX-route naar jezelf en zet die via de smartphone op de BOLT. Nog een gave feature is “LIVE tracking”, waarbij je je fietsmaten met een ELEMNT op de kaart kunt volgen en zij jou kunnen zien.

Unieke eigenschappen

Wil je je KOM’s op Strava verbeteren? Dit kan simpel via de ELEMNT BOLT. Selecteer op Strava je favoriete KOM’s en de BOLT begeleidt je om deze tijdens je rit te verbeteren. Eenmaal thuis staat deze alweer op Strava en voor je het weet en heb je je eerste Kudo’s alweer ontvangen.

Net zoals de ELEMNT is er gekozen voor een hoog contrast scherm. Dit scherm gooide al hoge ogen bij de gebruikers van de ELEMNT. Er is duidelijk geluisterd naar de behoefte van de gebruiker om onder alle omstandigheden alle data goed en duidelijk te kunnen zien en een lange levensduur van de batterij te garanderen. Deze gaat tot wel 15 uur mee.

Met de 6 knoppen kun je onder alle omstandigheden door de verschillende pagina’s van het toestel navigeren en tot 8x inzoomen.Maak gebruik van de LED lampjes boven op het toestel die precies aangeven in welke HR of Powerzone je fietst. ELEMNT BOLT werkt met de elektronische schakelsystemen Shimano Di2, Campagnolo EPS, SRAM eTAP en zelfs FSA WE! 

Kortom, ben je een renner waarbij iedere seconde telt, wil je snel en makkelijk je GPS kunnen instellen, makkelijk gebruik maken van Strava, onder alle omstandigheden je data goed aflezen, navigeren (zowel op lijn als Turn-By-Turn) en voorzien zijn van een accu die lang meegaat? Dan is de ELEMNT BOLT jouw fietscomputer!

Prijs van WAHOO ELEMNT €299 Prijs van WAHOO ELEMNT BOLT €239

REACTIES

Van Reactie
Ed
2017-04-29

Gaaf ding. Staan de wegenkaarten er standaard op. En communiceerde hij ook met de rotor Powermeter?

Reactie toevoegen