Herwerden Kiwanis challenge

Geplaatst door Steven van Herwerden op 28-08-2017
  • Herwerden Kiwanis challenge

De Herwerden-Kiwanis Challenge is een unieke veldtour-MTB tocht in de regio Haaglanden (Den Haag en omstreken). Je kunt kiezen uit een afstand van 24 of 48 kilometer. Voor de jeugd is er een speciale begeleide route van 24 kilometer.

Er zijn dit jaar prachtige routes samengesteld door het ervaren fietsteam Van Herwerden en Kiwanis. We starten vanaf het attractiepark Ayers Rock in het Buytenpark. Het begin van de tocht gaat door de ‘highlands’ van Zoetermeer. Uitdagende klimmetjes door het bos en over licht begroeide heuvels brengt je tot vlak onder de skibanen van SnowWorld – hét markeringspunt van Zoetermeer.

Je vervolgt je route langs prachtige watergebieden waarna je via een dijk aankomt bij het tweede natuurgebied van deze tocht: de Vlietlanden. Dit gebied ga je maximaal benutten. We pakken vele lange en kortere parkoers door bossen en over weilanden. We rijden de Vlietlanden tot vlak onder Leiden. Dit natuurgebied staat bekend om de vele vogelgebieden en meren. Je hebt nauwelijks het idee dat je middenin de Randstad bent! Continue is er afwisseling tussen off-road parkoers en mooie fietspaden. Soms fiets je zelfs bijna door iemands achtertuin!

Halverwege de tocht is er een tussenstop waar je energie opdoet door fruit en een sportieve reep. Op deze plek maak je ook de keuze voor de 48 of toch de 24 kilometer. Beide routes doen qua indruk niet voor elkaar onder. Wel biedt de 48 kilometer meer uitdaging. 

De tweede helft van de tocht gaat langs fraaie dorpjes met een rijke cultuurhistorie. Je snuift het agrarische leven op. Pak jij ook in het prachtige plaatsje Weipoort een ambachtelijk Weipoorts ijsje? We vervolgen onze route over smalle paden door het weiland met aan weerszijden koeien. De 48 km route pakt het derde natuurgebied mee. Het Noord-Aa gebied beschikt over een leuke track die je benen flink doet tintelen. Het gevolg is dat je voldaan langs het meer richting het eindpunt rijdt.

De gehele tocht is met de grootste zorg uitgepijld waardoor je je op 8 oktober richt op het fietsplezier die deze tocht biedt. De tocht is tevens gemarkeerd dankzij de verkeersregelaars en routeaangevers. Veiligheid gaat voor alles!

  

inschrijven en het goede doel

De Herwerden-Kiwanis Challenge start vanuit het attractiepark Ayers Rock in het Zoetermeerse Buytenpark. De Herwerden-Kiwanis Challenge organiseert deze tocht voor kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn. Om de normale dingen voor die kinderen wél mogelijk te maken dagen wij je uit om mee te doen en je te laten sponsoren door familie, vrienden en collega’s! Na je inschrijving ontvang je een e-mail met jouw persoonlijke “sponsor-mij” link.

Als deelnemer aan de Herwerden-Kiwanis challenge is het mogelijk om na de tocht deel te nemen aan het Cannondale en Specialized Test Event. Aanmelden hiervoor is verplicht.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met instructies.

Waar en wanneer?

De Challenge start om 10:00 uur. Op zondag 8 oktober 2017. Je kan vertrekken tot 11:00 uur. Vertrek vanaf Ayers Rock in het Buytenpark in Zoetermeer. Deelnemers wordt dringend gevraagd zich van te voren aan te melden.

Kosten

Bij vooraanmelding bedraagt de deelname voor de fietstocht € 10,00. Terplekke € 12,50. Na afloop van de tocht wordt er een drankje en iets lekkers aangeboden. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u wel of niet (gratis)deelneemt aan het Specialized en Cannondale test event.

U kunt zich hier inschrijven

REACTIES

Er zijn op dit moment nog geen klantreacties.

Reactie toevoegen