Ervaringen van rijders

Specialized Levo SL test essai Copyright G Perkin Vojomag 1

Geschreven door Ruben

Op 31 juli 2021 heb ik onder deskundige begeleiding van Remko een testrit gemaakt op de E-bike MTB Specialized Levo SL Carbon. Remko biedt je een gevarieerd parcours waarbij je erg goed de mogelijkheden van de e-bike leert kennen. De Specialized is zeer veelzijdig en geschikt voor beginnende en ervaren mountainbikers. Ik was blij verrast dat je echt het gevoel hebt dat je aan het MTB-en bent, waarbij jezelf volledig de controle hebt en houdt. De extra aandrijving kan je zelf instellen en voelt natuurlijk aan waardoor het fietscomfort hoog is. Een aanrader

Geschreven door Gido

In mijn zoektocht naar een elektrische fiets/mountainbike en het gemis aan ervaring hiermee, tipte mijn broer me op de mogelijkheid bij Van Herwerden deel te nemen aan een evenement om kennis maken met het e-mountainbiken. Zo doende nodige ik mijn broer uit om hier samen deel aan te nemen.
Het begon met het kennismaken met Remko en de fiets in de winkel op de Laan van NOI in Voorburg. De sfeer was gemoedelijk en allerlei ervaringen over (elektrisch) fietsen en mountainbiken werden gedeeld. Na het afmeten en op maat stellen van de fietsen in de winkel mochten we buiten direct uitgebreid kennis maken met het rijden op de Specialized LEVO SL Carbon. Omdat ik zelf niet veel mountainbike ervaring heb, heeft Remko veel tips gegeven over de zithouding, juist manier van remmen, gebruik van de zadeldropper en nog veel meer.
De fiets viel direct in de smaak. Naast de algemene kwaliteit zijn met name de wendbaarheid, het geringe gewicht, de volledige vering en de keuzemogelijk om de elektrische ondersteuning in 3 standen in te stellen grote pluspunten.
Drie dagen na de kennismaking, spraken we met Remko af om in Zoetermeer op pad te gaan. Dit keer gehuld in fietsoutfit begon de echte kennismaking met het e-mountainbiken.
We begonnen de tour rustig met de route richting het MTB parcours Het Buytenpark, al pakte we daarbij al bewust verschillende bospaden en taluds om in de stemming te komen en aan onze techniek te werken.
Eenmaal op bestemming hebben we meerdere MTB routes gereden. Sommige delen reden we een aantal keer achter elkaar. De eerste keer om de route te verkennen, de keren daarna in een andere ondersteuningsstand van de elektromotor om te ervaren hoe dat voelt. Ook was het mogelijk om zo de snelheid bij het afdelen telkens iets op te voeren. Wat dat betreft was er veel aandacht voor de veiligheid en werd de rit goed opgebouwd.
Tijdens de rit gaf Remko, die voorop reed, tijdens de rit telkens aan wat we konden verwachten, een steile heuvel op of een stevige afdaling. Dit was prettig ter voorbereiding van de juiste versnelling en gebruik van de zadeldropper.
Ondanks de regenachtige dag kan ik niet anders zeggen dat ik erg heb genoten van deze ervaring. Erg leerzaam, gezellig en vooral erg leuk om dit met elkaar te doen. Ik raad iedereen dit een keer te doen. Remko bedankt voor je enthousiaste begeleiding!