Vaak voorkomende, maar onnodige blessures met fietsen

Voorkomen is beter dan genezen

20161210 C Brake Through Media A22 Y7079

Zadelpijn

Wanneer men fietst kan men met allerlei kwaaltjes en blessures te maken krijgen. De meest voorkomende zijn de zadelpijntjes. Dit is simpel op te lossen door bij het optreden van deze kwaal een meting te doen. Op deze manier kan men het zadel met de juiste breedte onder het zitvlak krijgen. Naast de breedte kan ook de hardheid en een uitsparing in het midden van het zadel bepalend zijn. Uiteraard moet eerst worden vastgesteld dat u goed op de fiets zit.

Knieklachten

is ook een regelmatig voorkomend fenomeen tijdens het fietsen. Door de verkeerde stand van de voeten kunnen de knieën op de verkeerde manier belast worden. Deze klachten kunnen vrij snel optreden, maar er ook stilaan insluipen. Het is daarom verstandig om voor je gaat fietsen een specialist te laten kijken naar de stand van de voeten. Er zijn speciale corrigerende zooltjes en inlegstukken op de markt om eventuele knieklachten te voorkomen. Wij hebben ruime ervaring in dit soort voorkomende klachten en kunnen u er in de meeste gevallen vanaf helpen.

Rug/nek klachten

een verkeerde positie op de fiets kan de oorzaak zijn van opkomende rug-en nekklachten. Wanneer men een te diepe positie op de fiets heeft kan er een pijnlijk gevoel tussen de schouderbladen optreden en ook een dood gevoel in de handen. Wanneer men bijvoorbeeld verkeerd op de fiets zit kan de rug op de verkeerde manier belast worden en een pijnlijk signaal afgeven. Door de positie iets aan te passen of simpelweg de rug te trainen kan een deel van de klacht al opgelost worden.

Dood gevoel in handen en schaamstreek

Een dood gevoel in de handen kan optreden wanneer men op de verkeerde manier op de handen steunt op de fiets. De ene fietser heeft een handschoen nodig die geen ondersteunende kussentjes heeft en de ander heeft handschoentjes nodig die dat wel nodig heeft. Om hier op in te spelen zijn er verschillende soorten fietshandschoentjes op de markt om in te spelen op de persoonlijke pasvorm van de handen. Het dode gevoel in de handen kan ook worden veroorzaakt door een slecht ergonomisch stuur, Een te diepe zit t.o.v het zadel is ook een notoire veroorzaker van tintelende handen en nek- en schouderklachten. De juiste vorm zadel is cruciaal, door verkeerde maten en vormen kan zelfs de schaamstreek slecht doorbloed raken met pijn en tinteling tot gevolg.