Specialized Epic 8

Als je een XC-racer bent of als je prioriteit geeft aan pure snelheid in je rit, dan is de Epic 8 de fiets voor jou.

Specialized Epic 8

Epic 8 revolutioneert het concept van snelheid

De introductie van de gloednieuwe Epic 8 revolutioneert het concept van snelheid in de wereld van cross-country (XC) fietsen door kracht, efficiëntie en een vederlicht ontwerp te harmoniseren. Terwijl moderne XC-paden steeds veelzijdiger capaciteiten vereisen, staat de Epic 8 op om aan de uitdaging te voldoen. Zijn geavanceerde kinematica herdefinieert de pedaalefficiëntie, waardoor het de meest pedaal-efficiënte fiets is die ooit door zijn makers is getest. Deze efficiëntie wordt gecombineerd met op maat afgestemde schokdempers die elke hobbel en stoot op het pad naadloos absorberen, en belichamen de essentie van een wolf in schaapskleren. Deze combinatie van functies verhoogt niet alleen de snelheid van de fiets, maar ook zijn vermogen om uitdagende terreinen met ongekende gemak aan te pakken, waardoor het een opvallende keuze is voor racers en snelheidsliefhebbers.

Comfortabeler dan ooit

Dieper ingaand op de ongeëvenaarde capaciteiten van de Epic 8, pronkt het ermee de meest capabele 120mm fiets op de planeet te zijn. Rijders zullen versteld staan ​​van hoe zijn progressieve geometrie uitzonderlijke technische terreincapaciteiten levert, naast snel en efficiënt klimmen en acceleratie. De belachelijke laterale en torsiestijfheid van het frame vertaalt zich in precies nauwkeurig stuurgedrag, waardoor de fietservaring naar nieuwe hoogten wordt getild. Bovendien overtreft de nieuwe Epic 8 zijn voorganger door 12% meer hobbel- en trillingskrachten te absorberen, wat aanzienlijk de vermoeidheid van de rijder vermindert en aanhoudende kracht mogelijk maakt, waardoor rijders hun grenzen kunnen verleggen terwijl anderen falen. Deze opmerkelijke verbetering in de absorptie van hobbels onderstreept de evolutie van de fiets en de toewijding om een ​​comfortabelere en duurzamere rit te bieden.

Specialized Ride Dynamics

Tot slot heeft het Specialized Ride Dynamics-team zorgvuldig aangepaste kleppen ontwikkeld voor de nieuwe Epic 8 schokdemper, waardoor de algehele rijddynamiek wordt verbeterd. Deze unieke door Ride Dynamics voorgeschreven dempingseigenschappen, in harmonie met de hefboomverhoudingen van het chassis en de nieuwe kinematica van de fiets, resulteren in het leveren van een rit die meer is dan de som van zijn onderdelen. Door de kinematica van de vering te optimaliseren, is het door pedalen geïnduceerde bobbelen met 20% verminderd, terwijl de actieve vering voor effectief beheer van de hobbelkrachten behouden blijft. Dit zorgt ervoor dat rijders in de meest efficiënte pedaalpositie mogelijk blijven. Gecombineerd met innovaties zoals de SWAT 4.0 voor het dragen van trailbenodigdheden en een geïntegreerde stuurstop om schade tijdens crashes te voorkomen, zet de Epic 8 niet alleen een nieuwe standaard in efficiëntie en capaciteit, maar doet dit terwijl het gewicht vermindert en functionele kenmerken toevoegt, waardoor het zijn positie als een baanbrekend wonder in de wereld van XC-fietsen verstevigt.