Specialized Epic World Cup

De Epic World Cup is een serieuze lichtgewicht. Met een framegewicht van slechts 1765 gram overtreft het de concurrentie.

Specialzied Epic World Cup

THINK FASTEST

Al meer dan 20 jaar heeft de Epic-familie meer rijders naar de top van het podium gebracht dan welke andere full suspension XC-fiets dan ook. Wanneer elite racers en fervente mountainbikes over de hele wereld aan de Epic denken, zien ze het ''Innovate or Die'' motto terug in de zoektocht om diezelfde Epic nog sneller en beter te maken. De nieuwe Epic World Cup gaat verder in de zoektocht naar de snelste XC-racer ter wereld voor de steeds veranderende cross-country parcoursen, dankzij zijn ongeëvenaarde combinatie van efficiëntie, controle en gewicht.

HARDTAIL, FULLY OF ALLEBEI?

Wereldkampioen Christopher Blevins omschreef het als de fiets die hem alles gaf wat hij van een hardtail kon verwachten, plus de controle en het vermogen van volledige vering. Deze snelheidsmachine is het resultaat van een totaal geïntegreerde ontwikkelingsaanpak, de uitvinding van een radicaal nieuwe schokdemper en vier decennia aan off-road-winnaarservaring. De nieuwe Epic World Cup heeft een eigen demper-ontwerp dat maximale efficiëntie biedt. Het absurde lage gewicht van 1765 gram, de ongeëvenaarde BB- en torsiestijfheid en de radicale demper-technologie zorgen wederom voor toonaangevende efficiëntie. Met een totaal unieke en onafhankelijk van elkaar instelbare positieve en negatieve luchtveer, geeft de door Specialized in samenwerking met ROCKSHOX ontwikkelde WCID-demper de Epic World Cup hardtail "snap". Deze fiets biedt controle en efficiëntie, plus de mogelijkheid om de set-up te personaliseren naar de omstandigheden van het parcours en rijstijl.

EEN SERIEUZE LICHTGEWICHT

Met een framegewicht van slechts 1765 gram (gelakt, inclusief demper en alle hardware) overtreft het de concurrentie en resulteert het in sneller accelereren, efficiënter klimmen en wendbaarheid, wat allemaal bijdraagt aan de snelheid. De ongekende stijfheid en het lichte gewicht van de Epic World Cup zijn bereikt door de geavanceerde composiet lay-up en buisvormen toe te passen die zijn gebruikt bij de ontwikkeling van de Specialized Aethos en Crux, twee van de lichtste productie op race en gravel vlak. Het ontwerpen van een fiets die voldoet aan de eisen van de top elite XC-rijders ter wereld en aan de veranderende aard van de World Cup-tracks is geen makkelijke opdracht en vereist een geïntegreerde aanpak van het ontwerp. Met de nieuwe Epic World Cup schrijven we nieuw hoofdstuk in de historie van de Epic familie en schrijven we al wederom nieuwe overwinningen toe aan de palmares.