Litespeed Titanium

Het is niet zomaar titanium, het is koud bewerkt ruimtevaart titanium. Litespeed frames worden al meer dan 30 jaar in Chattanooga, Tennessee, VS, geheel met de hand gefabriceerd.

Info Tit Back2

Alleen het allerbeste titanium

Litespeed koopt de hoogste kwaliteit titanium die verkrijgbaar is en gaat dan over tot de verbetering en verfijning er van. Terwijl andere merken genoegen nemen met zachter en dus makkelijker te bewerken gradaties, heeft Litespeed de overtuiging erop en er over te gaan met de allerbeste koud-bewerkte en fiets specifieke buizensets ter wereld. Dat rijdt, stuurt en manoeuvreert als geen ander!

Amerikaanse innovatie

Litespeed frames worden al meer dan 30 jaar in Chattanooga, Tennessee, VS, geheel met de hand gefabriceerd. De trots over hun vakmanschap is overal te voelen. Hun technische afkomst en de wil om te innoveren en zodoende de meest geavanceerde titanium fiets-frames te maken zit in alle gelederen. Bij Litespeed is in alle hoeken van de fabriek te merken dat hun aloude technisch vernuft om van de beste buizen ook de beste fietsframes te bouwen helemaal boven in het vaandel staat. Vanaf 2020 is het mogelijk alle frames op maat te laten maken.

Lichtjaren vooruit

Litespeeds Aerospace Development Program ontwikkelt titanium componenten and producten voor militaire applicaties en aerospace exploraties. Het partnerschap met NASA JPL — Jet Propulsion Labs — voor design en productie van belangrijke delen voor de expedities naar planeet Mars, is een voorbeeld van de ongeëvenaarde beheersing van materiaaleigenschappen en verwerking. Niet alleen in de ruimtevaart, ze maken ook voortreffelijke fietsen

Koud bewerkt ruimtevaart titanium

Bij Litespeed kiezen ze niet voor makkelijk te bewerken titanium voor het vormen van framebuizen. Hun buizensets zijn aerospace grade titanium. De meest zuivere legering en geen recycled titanium. Harder maar tevens lichter. Ieder frame wordt met dezelfde zorg behandelt. De lasdraden waarmee de buizen aan elkaar worden gelast zijn van exact dezelfde samenstelling als de buizen omdat dit direct bij het trekken van de buizen wordt “meegetrokken’”, zodoende is de versmelting zonder enig verschil in gradatie van het titanium. Het voordeel is dat er lassen ontstaan die zeer homogeen van samenstelling zijn. Betrouwbaar dus. Dit doet geen enkele fabrikant !