LITESPEED T1SL

De T1sl is het beste titanium raceframe dat Litespeed maakt. Beter, lichter of mooier is er niet.

T1Slbacl
 1. Fietsen
 2. Heren
 3. Frames
 4. Aanbiedingen

litespeed T1 Sl Disc

€ 4.499,00
€ 3.499,00

Fiets leasen? Geen probleem

Licht, stijf en ongeëvenaard

Het lichtste handgemaakte titanium frame dat er te verkrijgen is. Stijfheid in vergelijking met gewicht is eveneens door geen enkele andere fabrikant geëvenaard. De T1sl is het populairste met schijfremmen maar ook als velgrem uitvoering beschikbaar. De remleiding is intern binnendoor geleid.

Een unieke bovenbuis

De speciaal uit èèn plaat van 6AL/4V titanium gevormde en koud gewalste bovenbuis is meervoudig gekant en geldt als een ongeëvenaard stukje precisie werk dat niet alleen mooi is maar ook zeer veel stijfheid toevoegt in het voorframe. Bovendien is het lichter.

Slechts 1170 gram!

De ingenieurs van Litespeed erin geslaagd een disc frame van slechts 1170 gram te maken (maat M). Oh ja, de buizensets zijn maat specifiek. Zo krijg je de beste fietsen van klein tot groot. Alles voelt LITESPEED !

Standaard geometrie of op maat?

Litespeed biedt in het T1SL frame 6 standaard maten met bijbehorende geometrie. Maar Litespeed maakt ook custom frames. Laat precies op uw lichaamsmaten een frame produceren. Echt maatwerk speciaal voor u!

Een standaard Litespeed T1SL frame koop je zonder voorvork en balhoofd en er zijn tal van custom opties om aan het frame toe te voegen. Een Custom maatframe of speciaal lakwerk kan ook tegen een meerprijs. Bekijk de opties

Alleen maar het allerbeste titanium

Bij Litespeed kiezen ze niet voor makkelijk te bewerken titanium voor het vormen van framebuizen. Hun buizensets zijn aerospace grade titanium. De meest zuivere legering en geen recycled titanium. Harder maar tevens lichter. Ieder frame wordt met dezelfde zorg behandelt. De lasdraden waarmee de buizen aan elkaar worden gelast zijn van exact dezelfde samenstelling als de buizen omdat dit direct bij het trekken van de buizen wordt “meegetrokken’”, zodoende is de versmelting zonder enig verschil in gradatie van het titanium. Het voordeel is dat er lassen ontstaan die zeer homogeen van samenstelling zijn. Betrouwbaar dus. Dit doet geen enkele fabrikant !

Technische frame specificaties

 • Compatibel tot 30mm banden
 • Uit 6AL/4V titanium speciaal ontworpen bovenbuis
 • Geovaliseerde en divers gevormde onderbuis
 • Lichtgewicht balhoofdbuis en bracket-huls
 • Alle remkabels binnendoor en di2 ook binnendoor.
 • PF30 BB brackethuls
 • In de U.S.A. met de hand vervaardigd door Litespeed manufacturing
 • Gemiddeld gewicht voor een medium frame disc - 1169 gram