LITESPEED ULTIMATE

De ultieme combinatie van gewicht, aerodynamica, stijfheid en souplesse

Ultimate
 1. Fietsen
 2. Heren
 3. Frames
 4. Aanbiedingen

litespeed Ultimate Disc Frameset

€ 3.199,00

Dit product is tijdelijk uitverkocht. Wil je op de hoogte gehouden worden over de beschikbaarheid, schrijf je dan hier in:

Fiets leasen? Geen probleem

De Ultieme racer

Bij het creëren van de Litespeed Ultimate zijn ze tot het uiterste gegaan in Chattanooga. Een nieuwe kijk op de enginering van de buizen, met ruimte voor bredere banden, schijfremmenaansluiting en zeer speciaal gevormde buizen. Deze fiets klimt, daalt en sprint als de beste die Litespeed ooit heeft gemaakt. Geen enkel ander titanium frame, waar ook ter wereld komt in de buurt. Na een lange rit stap je van deze fiets minder vermoeid af door de beste toepassingen van stijfheid en demping. Trots als ze zijn bestempelen ze de SL1 Ultimate als hun mooiste werkstuk! De verassend soepele rit i.c.m. met hoge torsiestijfheid maakt dit de fiets van je dromen. Deze gaat ver voorbij je verwachting.

Standaard geometrie of op maat?

Litespeed biedt in het Ultimate frame 6 standaard maten met bijbehorende geometrie. Maar Litespeed maakt ook custom frames. Laat precies op uw lichaamsmaten een frame produceren. Echt maatwerk speciaal voor u!

Een standaard Litespeed Ultimate frame kost €3099,- zonder voorvork en balhoofd en er zijn tal van custom opties om aan het frame toe te voegen. Een Custom maatframe of speciaal lakwerk kan ook tegen een meerprijs. Bekijk de opties

Alleen maar het allerbeste titanium

Bij Litespeed kiezen ze niet voor makkelijk te bewerken titanium voor het vormen van framebuizen. Hun buizensets zijn aerospace grade titanium. De meest zuivere legering en geen recycled titanium. Harder maar tevens lichter. Ieder frame wordt met dezelfde zorg behandelt. De lasdraden waarmee de buizen aan elkaar worden gelast zijn van exact dezelfde samenstelling als de buizen omdat dit direct bij het trekken van de buizen wordt “meegetrokken’”, zodoende is de versmelting zonder enig verschil in gradatie van het titanium. Het voordeel is dat er lassen ontstaan die zeer homogeen van samenstelling zijn. Betrouwbaar dus. Dit doet geen enkele fabrikant !

Technische frame specificaties

 • Verkrijgbaar met matzwarte of titanium grijze stickers.
 • Disc specifiek design
 • Aerovorm design met speciale achtervorken voor verticale demping en tevens unieke aerodynamica.
 • Speciaal door Litespeed ontwikkeld multi-shape gevormde buizen voor stijfheid en demping tegelijk.
 • Lichtgewicht bracket en balhoofdbuis
 • Interne Di2 en hydraulische disc kabel routing
 • PF30 BB bracket
 • Bandbreedte tot 30 mm
 • In de U.S.A. met de hand vervaardigd door Litespeed manufacturing
 • Gemiddeld gewicht voor een medium frame - 1341 gram