Elektrische Vakantie en Toerfietsen

Op zoek naar de meest betrouwbare E-bikes met middenmotor startte Santos een samenwerking met het Duitse Pendix. Wat tot stand kwam is een solide, duurzame middenmotor met een grotere actieradius.

TM2 PX roel sfeer web bd6041aa

Santos met PX Direct Drive

De motor ís de crank en levert dus zijn kracht waar jij dat ook doet daar waar het nodig is. Er is geen overbrenging en dat maakt het Santos PX systeem stil, efficiënt en simpel en betrouwbaar. Direct-drive is alleen te gebruiken met platformpedalen en op iedere Santos toepasbaar.

Betrouwbaarheid gegarandeerd. Santos geeft 100.000km of 5 jaar* garantie op de motor van alle Santos PX E-bikes. Let op: De garantie is alleen geldig op Santos fietsen die uit de Santos werkplaats komen. Deze fietsen zijn te herkennen aan het ‘Pendix for Santos’ logo op de bracket en de accu

Verkrijgbaar in 58 kleuren en 2 groottes

Een Santos PX accu is verkrijgbaar in één van onze 58 framekleuren. De accu's worden op exact dezelfde manier gelakt als de frames en matchen dus precies met je fiets. Ténzij je liever kiest voor een contrasterende kleur natuurlijk; up to you! De accu's zijjn beschikbaar in 2 uitvoering qua Wh, 500 & 330 Wh.

​Santos fiets met PX proefrijden?

Dat is mogelijk! Uiteraard zorgen wij ervoor dat u perfect op de fiets komt te zitten zonder pijn in de handen, nek of schouders meestal op ervaring maar indien nodig simuleren wij uw gewenste maat op onze hyper moderne pas fiets. Ervaar het PX systeem zelf tijdens een uitgebreide proefrit op ieder model Santos, in elke gewenste maat.

Grand Sport Krachtige E-bikes met véél mogelijkheden

Het Santos GS Systeem staat voor sterke, krachtige, duurzame en onderhoudsarme E-bikes. Favoriet onder fietsforenzen, grenzeloos populair onder buitenmensen, vakantiegangers, weekendvierders en levensgenieters. Of je nu naar je werk gaat of niet, met deze E-bikes heb je altijd wind mee en voelt elke trip als vakantie.

TM3 GS grey zijaanzicht 2560px b8c9b16e

Stille, krachtige achtermotor

Het Santos GS systeem hebben we uitgerust met een Neodrives Z20 motor in het achterwiel. Dat is een stille, trillingvrije gelijkstroommotor, die 'kracht gestuurd' is. Hoe harder je trapt, hoe meer power de motor levert. Dat voelt fijn, want je kunt zelf de snelheid controleren en op gevoel doseren.

De Neodrives motor is de kern van een sterk wiel met korte spaken. Dat wiel is gemakkelijk in en uit de fiets te halen (quick release), waardoor je zelf je band kunt vervangen of een willekeurige, (plaatselijke) fietsenmaker het nodige onderhoud kunt laten doen.

Grote accu, grote actieradius

Het Santos GS systeem is uitgerust met een grote accu. Deze zit compact bevestigd op de onderbuis, ook bij het damesframe. Zo behouden de E-bikes hun stabiele rijeigenschappen.

De actieradius van de E-bikes hangt af van veel factoren. Denk aan luchtweerstand, rolweerstand, de mate waarin je zelf meefietst, eigen gewicht en de stand waarin je fietst. Uit ervaring blijkt dat de actieradius ligt tussen de 50 en 150 km.

Onderhoudsarme Pinion versnellingsbak

Het Santos GS systeem heeft Pinion aandrijving. Deze versnellingsbak komt samen met riemaandrijving, een super duurzame en onderhoudsarme combinatie. We leveren de Pinionbox standaard met 12 versnellingen, met keuze voor 18 speed voor de liefhebbers. Die laatste is er overigens in 5 kleuren, dus combineer er op los.

Ieder model Santos is ook Elektrisch beschikbaar

Iedere Santos stel je helemaal naar wens samen, ieder componenten is af te stemmen op je wensen en behoeftes. Maar Santos zou Santos niet zijn als je niet ook ieder model kan uitvoeren in e-bike. Je kunt iedere Santos ook later nog ombouwen naar E-bike.