LITESPEED GRAVEL

The Litespeed Gravel is de meest universeel inzetbare fiets die tot nu toe werd gemaakt

Img 5447 2048X
 1. Fietsen
 2. Heren
 3. Frames
 4. Titanium frames

litespeed Gravel

€ 2.650,00

Dit product is tijdelijk uitverkocht. Wil je op de hoogte gehouden worden over de beschikbaarheid, schrijf je dan hier in:

- Gratis een dynamische meting
- Complete frame opbouw mogelijk

Geschikt voor iedere ondergrond

Met ruim voldoende mogelijkheden voor maar liefst 45mm brede banden en zelfs 27.5 inch mountainbike wielen met 2.10 inch brede banden, heb je er echt een uniforme fiets aan.

Een echte toerracer..of niet?

Geen enkele gravelweg vormt een uitdaging. De Litespeed Gravel is er klaar voor! Ook erg handig is dat de voorvork speciale voorzieningen heeft voor spatborden terwijl de achterpadden geschikt zijn voor een achterdragerbevestiging en spatborden. Het hoeft niet maar het kan. Hoe wil jij je toerracer hebben, zo toch?

Allround maar sportief

De geometrie is sportief, de achtervorken daarom kort en de balhoofdbuis niet onnodig lang. Daarom heb je er een universele racer aan die zich uitstekend gedraagt met 28mm racebanden voor als je dat onmiskenbare snelle gevoel van een racefiets wilt. Ga je lekker op vakantie met je tassen, dan kan dat ook. Wil je die gravel-toertocht in de achterhoek rijden? Geen probleem, de Litespeed Gravel is tot zijn tanden gewapend om de strijd aan te gaan. Nu jij nog. Oh ja, was er ook verteld dat de fiets heerlijk comfortabel rijdt, dankzij het Litespeed titanium?

Standaard geometrie of op maat?

Litespeed biedt in het Gravel frame 5 standaard maten met bijbehorende geometrie. Maar Litespeed maakt ook custom frames. Laat precies op uw lichaamsmaten een frame produceren. Echt maatwerk speciaal voor u!

Een standaard Litespeed Gravel frame kost €2599,- zonder voorvork en balhoofd en er zijn tal van custom opties om aan het frame toe te voegen. Een Custom maatframe of speciaal lakwerk kan ook tegen een meerprijs. Bekijk de opties

Alleen maar het allerbeste titanium

Bij Litespeed kiezen ze niet voor makkelijk te bewerken titanium voor het vormen van framebuizen. Hun buizensets zijn aerospace grade titanium. De meest zuivere legering en geen recycled titanium. Harder maar tevens lichter. Ieder frame wordt met dezelfde zorg behandelt. De lasdraden waarmee de buizen aan elkaar worden gelast zijn van exact dezelfde samenstelling als de buizen omdat dit direct bij het trekken van de buizen wordt “meegetrokken’”, zodoende is de versmelting zonder enig verschil in gradatie van het titanium. Het voordeel is dat er lassen ontstaan die zeer homogeen van samenstelling zijn. Betrouwbaar dus. Dit doet geen enkele fabrikant !

Technische frame specificaties

 • Banden maat van 25 t/m 45 mm en met 27.5 inch mountainbikewielen tot 55 mm
 • Spatborden en bagagedrager bevestigingen verwerkt in frame en voorvork
 • Derde bidonhouderbevestiging aan de onderkant van de onderbuis: handig
 • Bevestigingspunten voor een tasje op de bovenkant van de bovenbuis: handig
 • De geometrie is snel, vlot en voelt racy aan.
 • PF30 BB bracketschaal
 • In de U.S.A. met de hand vervaardigd door Litespeed manufacturing
 • Gemiddeld gewicht voor een medium frame - 1,595 grams